Plaan lasteaia üürileping ilma komisjoni aruteluta „ära koputada“ kukkus läbi

Viimsi vallavolikogu 13. augusti päevakorda oli esitatud otsuse eelnõu „Viimsi vallas Vardi tee 32 asuva lasteaia ruumide ja kinnistu üürilepingu sõlmimine”.

Eelnõu kohaselt sõlmib Viimsi vallavalitsus, keda esindab abivallavanem Katrin Markii, viieks aastaks (1. juuni 2025 kuni 31. mai 2030) üürilepingu Vardi teel asuva lasteaiahoone üürimiseks Lilletee LA OÜ-lt, keda esindab juhatuse liige Evgeny Romadanovich Mulyukov.

Eelnõu lisas oleva lepingu projekti kohaselt maksaks Viimsi vald iga kuu üüri 17 082 eurot.

Üüri suurust on lubatud muuta üks kord aastas, kusjuures üüri suuruse tõus on minimaalselt 2% ja ei ole rohkem kui 4% eelmisel perioodil kehtinud üürist.

Lepingu projekti kohaselt kohustub Viimsi vald kui üürnik teostama hoone jooksvat sanitaarremonti omal kulul ning teeb ka muid hoone parendustöid.

Eelnõu ja selle lisas oleva üürilepingu projektiga on täismahus võimalik tutvuda SIIN.

13. augusti volikogu päevakorra kinnitamise eel tegi volikogu liige Tanel Ojang (Kogukondade Viimsi) ettepaneku antud eelnõu päevakorast välja jätta. Ojang viitas, et kuna on tegemist üürilepingu ja rahalise küsimusega, oleks antud eelnõu eelnevalt pidanud läbima arutelu vallavolikogu eelarvekomisjonis, mida aga pole toimunud. Aega volikogul selle eelnõu arutamiseks on veel küllaga, kuna üürileping hakkab kehtima alles 1. juunist 2025. Samuti pole ka selge lepingu kogukulu vallale, kuna fikseeritud üüri summale lisaks on ka sanitaarremondi tegemise kulu üürniku kanda. Lisaks kulud fassaadi värvimiseks ja LED-valgustite vahetamiseks.

Abivallavanem Katrin Markii tunnistas, et tõesti on eelnõu jäänud eelarvekomisjonile esitamata. Aga ütles samas: “Teeks ettepaneku seekord esimene lugemine ära teha, kahe lugemise vahel tulla eelarvekomisjoni ning viimases ära koputada, et volikogu annab nõusoleku ja seda on võimalik ka arvestada eelarvesse järgmisteks aastateks”.

Volikogu liige Ivo Rull (Kogukondade Viimsi) kommenteeris, et valla eelarvestrateegia aastateks 2025 – 2029 esimene lugemine toimub täna. Seejärel määratakse kuupäev sellesse strateegiasse parandusettepanekute tegemiseks. Seega ei ole kiiret. Kogu see lasteaedade rendi skeem on suht sarnane sellele rendiskeemile, mida rakendati ka ruumi üürimiseks kus me praegu istume (viide raamatukogu pinna üürile 10 + 5 aastaks – toim.). Normitehniline rikkumine on, et seda eelnõu pole eelnevalt rahanduskomisjonis menetletud. Peame eelnõu sisuliselt arutama, me pole siin selleks, et abivallavanema sõnade kohaselt eelnõusid “ära koputada”.

Vallasekretär Merit Renlund nõustus, et eelnõu oleks pidanud eelnevalt läbima eelarvekomisjoni. Pärast 5-minutilist vaheaaega, kui koalitsiooni esindajad said küsimuse omavahel läbi räägitud, pooldas volikogu üksmeelselt eelnõu päevakorrast väljajätmist.

Tunnuspilt: Vardi tee 32 lasteaed augustis 2024.

Loe samal teemal:

 Kuidas elamisloa saanud ärimees IRLi omavalitsustes lasteaedu üürib?”

Kui lugu meeldis, siis palun toeta sõltumatut kogukonnaportaali ning ANNETA.

Viimsi Uudised

Jaga: