Viimsilased arutlevad õnnetusse sattunu abistamise teemal

Facebooki grupis Viimsilased on kasutaja Kairi teinud 10. oktoobril postituste, mis on loetud tundidega kogunud hulgaliselt märkimisi ja kommentaare.

Toome neist toimetatud kujul välja iseloomulikamad.

Kasutaja Kairi:  08.10.24 umbes kl 14 paiku kukkus vanem meesterahvas Viimsi Rimi ees jalgrattalt, sest riivas rattalenksuga märkamatult stoppmärgi posti. Kukkus nii õnnetult, et peaga vastu asfaldit, lagipähe tekkis haav ja sealt voolas vereloik asfaldile. /—/ Peatusin ja pakkusin abi.

Meesterahvas oli VÄGA tore ja rahulik, jooksin kiirelt (XXX) pizzasse, et PALUDA jääd ja esmaabi karpi- ütlesin PALUDES et inimene kukkus ja peast tuleb verd. Teenindaja ei liigutanud sõrmegi esimese hooga, vaid kirjutas midagi paberile rahumeeli leti taga edasi.

Pidin küsima uuesti- “KAS TE SAATE ANDA PALUN?” Siis ta läks hästi rahuliku sammuga taharuumi, otsis sealt esmaabi karpi, hõikas sealt “jääd meil pole”.

Ilmselgelt ma pidasin silmas jääkotti aga murest ja ärevusest ütlesin lihtsalt jääd. Parandasin siis ennast et “Jääkotti ma mõtlesin.”  Sain siis karbi ja jääkoti ja küsisin veel kummikindaid, siis visati teeve karp mulle letile (visati!), enne kui karbi enda kätte sain öeldi mulle “Tooge siis tagasi ka see!”

Ok. Eks toon ikka- ei olnud plaanis koju kaasa see viia  Avasin karbi- ja seal ei olnud sees midagi muud peale marlisideme, haavalappide ja marlisideme kinnituste. Isegi antiseptikut mitte! Pidin siis panema ilma antiseptikuta marlilapi kannatanule pealaele ja selle peale külmakoti.

Kasutaja Triin: Suur suur aitäh, et aitasid ja tugevat tervist vanahärrale!

Kasutaja Peep: Mina olen pärast abistatuga kohut käinud ja kindlasti ei aita ma enam mitte kunagi suvalist. Teen, mis on mu kodanikukohus: kutsun kiirabi ja võimalusel viibin juures, aga rohkem mite üks näputäis! Miks peaks pizzakontor aitama?

Kasutaja Timo: Tore on vinguda ja viriseda kellegi teise käitumise pärast. Kritiseerida kellegi teise “varustust”, mis seal olema peab ja milleks kasutada.

Minul tekib tahes tahtmata küsimus…Miks oli vaja kuskilt mujalt otsida esmaabi pakki kui seaduse järgi peaks see igas autos olema? Kogu see tekst oleks siin olematu kui inimene oleks kellegi aitamiseks kasutanud enda “varustust”.

Kasutaja Kristina kasutajale Kairi: Olen Teile väga tänulik, et seda inimest aitasite! Tänu Teie-sugustele inimestele on õnnetustesse ja hätta sattunuteni jõudnud õigel ajal abi ja on päästetud nii mõnigi elu.

Kasutaja Leevi: Võib päris kindel olla, et järgmine abistaja ei saa selle etteheitva postituse tõttu sealt pitsakohast isegi mitte seda, mis neil tol hetkel pakkuda on!

Kasutaja Mati: Kuigi sa olid hoolivam, mõistvam, targem ja aktiivsem kannatanu aitamises, annad selle ometi edasi negatiivsusest pakatades. See ei pane ju mitte kedagi paremini tundma.

Selle teoga tegid head aga selle postituse tooniga? Ja milleks seda pizzaga seostada? Homme see inimene on äkki muutunud, või töötab teises kohas. Aitäh aitamise eest.

Tunnuspilt: illustreerival fotol pole seost konkreetse õnnetusega (freepik.com).

Viimsi Uudised

Jaga: