Äripäev: päästeamet kardab, et võib Viimsis tulekahju korral “kuivale jääda”

Ajakirjanik Kristjan Pruul on 21. juuni Äripäevas avaldanud loo ““Ärge kastke nii palju!“ Veekriisi leevendama pidanud seadus osutus hambutuks”.

Tsiteerime Kliimaministeeriumi algatust käsitlevat lugu, milles analüüsitakse plaani piirata suuremat veetarbimist kõrgema tariifiga, lubatud mahus ning Viimsit puudutavas osas:

“Mahtude prognoosimine on keeruline ka ilma selle erisuse rakendamiseta, need peavad olema niivõrd täpsed, et vee-ettevõtjale ei tekiks liigset tulu ega ka liigset kulu,” tõdes ministeeriumi veeosakonna juhataja Karin Kroon.

/—/

Kuniks kaalutakse ja arvutatakse, jääbki Viimsi Veele ainsaks võimaluseks loota tarbijate suuremale teadlikkusele ja teavitamisele. “Lootus ikka jääb,” ütles Vanem. Nii on Viimsi Vesi oma kodulehel kirjutanud, et palub piirata kastmist ja mitte kasutada niisutussüsteeme.

/—/

Juba eelnevad aastad on Viimsi jaoks tähendanud peaaegu veekriisi, sest vee kogus, mis sealset süsteemi läbib, on piiratud ja hullematel tundidel jäävad kortermajade ülemiste korruste elanike kraanid tilgatuks. Isegi päästeamet kardab, et võib Viimsis tulekahju korral “kuivale jääda”. Suuremat pumpamist sealses veevõtujaamas ei lubata, sest siis oleks karta merevee imbumist põhjavette.”

Täismahus saab Äripäeva artiklit lugeda SIIT.

Tunnuspilt: tehisintellekti genereeritud visuaal päästjast tulekahju kustutamas (freepik.com).

Loe samal teemal:

SUUR LUGU: aasta viimasest veekriisist – mis toimunud, mis tulemas?”

Kui lugu meeldis, siis palun toeta sõltumatut kogukonnaportaali ning ANNETA.

Viimsi Uudised

Jaga: