Toimetus soovitab I: Pranglil pakutakse suitsutatud hülgeliha

Tänavune Viimsi kohvikutepäev toimub 16. juulil ning toimetus osundab eelnevalt meie hinnangul põnevamatele kohtadele ning pakkumistele.

Hetkel registreerunud kodukohvikute hulgas on omapärase menüü kokku pannud Prangli saarel avatav Pihlaka talu kohvik, kus pakutakse ka suitsutatud hülgeliha.

Eesti saartel on hülgeliha söödud alates kiviajast saadik. Nõukogude okupatsiooni alguses hüljeste küttimine Eestis keelati.  Kuid pranglilased said siiski selleks eriloa, kuna hülged tekitasid olulist kahju kalapüüniste lõhkumisega.

Täielikult keelustati Eestis hallhüljeste küttimine 1972. aastal ja viigerhüljeste küttimine 1980. aastal. Alates 2015. aastast on Eestis hüljeste küttimine taas seaduslik.

Loe Pihlaka talu kodukohviku kohta lähemalt SIIT.

Tunnusfoto: pexels.com

Viimsi Uudised

Jaga: