Viimsilastes toimub elav arutelu „Kirovi City“ arendusplaanide teemal

Facebooki grupis Viimsilased on tekitanu elavat arutelu Viimsi Uudistes ilmunud loo  “Detailplaneeringut pole algatatud, aga Kirovi staadionile juba tehniliselt kavandatakse kõrgeid hooneid” jagamine.

Vastav positus on saanud juba üle 30 kommentaari, milledest toome järgnevalt toimetatud kujul ära iseloomulikumad.

Kasutaja Ruth Emilla: Jäjekordne näide, et Viimsi vallavalitsus teeb, mida ise tahab ega jälgi seadusi.

Kasutaja Alar: Ei pea paika. Tegevus baseerub seadusel ja volikogu määrusel.

Kasutaja Ivo kasutajale Alar: Selle üldplaneeringut muutva DP eelnõu olete vallavalitsuses katnud Ametkondlikuks Kasutamiseks (AK) templiga. Nüüd siin praalite Teile omaselt, et kõik eksivad ja ei tea asjast midagi. Esmalt eemaldage AK tempel eelnõult, mis puudutab Viimsi ühe keskse ala kujundamist. Siis kirjutage sellest pikk ja põhjalik artikkel Viimsi Teatajas (kus pole senini selle suurarenduse kohta kirjutatud mitte midagi). Ning siis kutsuge viimsilased sobilikult ajal (st mitte tööpäeviti ja tööajal) mõnda saali, et ära kuulata kogukonna arvamused.

Kasutaja Georg:  Kirov City….Segaseks läinud. Viimsi on niigi ÜLE rahvastatud, et oleks vaja sild teha üle lahe linna.

Kasutaja Rein: Illustreeriv foto on jõuluturg. Soovitan staadionile ehitada 50 m olümpia ja MM võimekusega siseujula ja ATP Grand Slam võimekusega tennisekeskus. Siseväljakud ja välisväljakud ja peaareen. Korralik hotell.

Kasutaja Indrek: Normaalne areng ja hea kui teenused ja töökohad tulevad viimsilastele lähemale. Jõudu ja nutikust tegijatele!

Kasutaja Georg kasutajale Indrek: Ja pärast tulevad apartemendid, muudetakse sihtotstarvet.

Kasutaja Ants: Sellist küsimust nagu Viimsi keskuse kujundamine ei saa otsutada lihtsal kabinetivaikuses. See on MEIE KÕIGI KESKUS! Kõik me, VALLAKODANIKUD, ei mõtle loomulikult ühtemoodi, aga enamuse arvamuse väljselgitamine tänasel infoajastul ei ole üldse mingi probleem, kui seda tahetakse teha. Vallavalitsusel on kogu infobaas ja tööriistad selleks olemas, aga ju siis ikka ei soovita seda arvamust kuulda, vaid loodetakse otsus kuulekate käetõstjate häältega järjekordselt ära teha! KURB!

Kasutaja Tanel: Alustame sealt, kas planeering on üldplaneeringu kohane? Vastus on, et ei ole, sest kavas on ulatuslik juhtotstarbe muutmine. Täna on tegemist ühiskondlike ehitiste maaga – 100%, mis on sotsiaalmaaotstarbe alaliik. Praegu püütakse sinna siis esitada ärimaa funktsioon valdavalt.

Kasutaja Kristina kasutajale Alar: Teie 2021 aastal antud lubadused siis:-)

Kasutaja Elmar: See, et inimesed tegelikult CITY-t ei soovi on ju teada. Rahulolu-uuringud surutakse sahtlisse ja teerulliga ehitatakse edasi.

Tunnuspilt: kuvatõmmis K-Projekt ASi koostatud staadioni arenduskava eskiisprojektist (paremal Randvere tee, taamal sinisega praegune Viimsi SPA hoone).

Loe samal teemal:

Detailplaneeringut pole algatatud, aga Kirovi staadionile juba tehniliselt kavandatakse kõrgeid hooneid”

 Vallavalitsus põhimõtteliselt nõus kõrghoonetega planeeringukavaga Haabneeme endisele staadionile”

Kui lugu meeldis, siis palun toeta sõltumatut kogukonnaportaali ning ANNETA.

Viimsi Uudised

Jaga: