JUHTKIRI: vallavõim kiusab elanikke ja kössitab ettevõtjate ees

Viimsi Uudised on viimastel kuudel pidanud sageli seoses kohaliku vallavõimuga kajastama kahte erisuunalist käitumist.

Ühelt poolt on vallaametnikud olnud printsipiaalsed seadusetähe järgijad. Nende juhtumites on mindud nö täiega peale vallakodanikele, kes on kas oma sissesõidutee sillutanud asfaldi asemel kividega, parkinud pühade ajal oma majaesisele külaliste autod või rajanud oma tagaaia kraavile mõned meetrid lähemale. Tõsi, rangelt võttes on kõikides nendes juhtumites vallakodanikud mööda vaadanud kehtivatest nõuetest, mida kahtlemata ei saa heaks kiita.

Selline vallavõimu rangus oleks täiesti mõistetav, kui see kehtiks ka Viimsis tegutsevate ettevõtjate ja kinnivaraarendajate suhtes.

Aga teiselt poolt näeme hoopiski midagi muud. Juba kolmandat aastat käib Kompostiväljakul haisev tegevus, aga vallavanem lihtsalt laiutab selle peale käsi. Viimsis pikalt võimu teostavate refide üks juhtfiguure alles vaidleb kohtus, kas tal oli seaduslik õigus teha puhkemetsa kinnisvarapiirkond. Aga vallavõim on talle kiirkorras väljastanud load sinna teede ja taristu rajamiseks ning sõltumata kohtuotsusest on puhkemets ning rohekoridor juba laastatud.

Selline vallakodanikke kiusav ning ettevõtjate ees kössitav hoiak pole meie toimetusele üllatav võimuliitu kuuluvate refide ja isamaalaste puhul. Küll aga avaldab Viimsi Uudiste toimetus pettumust kohalike sotside ja Eesti 200 esindajate suhtes, kes veel kaheksa kuud tagasi lubasid seista muutuste eest.

Viimsi Uudised leiab, et vallavõim peab hakkama ühtviisi kohtlema kõiki vallaelanikke ja siin tegutsevaid ettevõtjaid. Soovitav oleks pidada piiripealsetes juhtumites nii elanike kui ettevõtjatega mõistlikku dialoogi, et leida probleemidele osapooli rahuldavad kompromissid. Aga kui tahetakse järgida rangelt seadusetähte, siis tehtagu seda kõikide suhtes võrdselt.

Tunnusfoto: vallavõim kohtlem elanikke must-valgelt, ettevõtjaid aga tolerantselt.

Loe samal teemal:

Postimees kajastab Viimsi vallaametnike eepilist võitlust vallakodaniku aiaga”

REPLIIK: vallavalitsus ei soovi täita Riigikohtu otsust?!”  

LUGEJAKIRI: mis õigusega on pandud tõkkepuu valla teele?”

VIDEO ja GALERII: mis toimub tänavu kevadel Kompostiväljakul?”  

SUUR LUGU: kas kummalised parkimistrahvid viitavad poliitilisele kättemaksule?”

Vallavõim ähvardab trahvida valest materjalist sissesõidutee eest suurema sunnirahaga kui ebaseaduslike muulide rajamise eest tehti”

Viimsi Uudised

Jaga: