REPLIIK: keskkonnakomisjoni juhil toss väljas?

Reformierakond on suunanud Viimsi volikogu keskkonna- ja heakorrakomisjoni tööd juhtima oma lojaalse käetõstja Tanel Einaste.

Paraku on peamiselt spordivaldkonnas tegutsenud Tanel Einaste suutmatus Viimsi vallale oluliste keskkonnateemadega tegelemiseks saanudnud üha ilmsemaks.

Millega on Tanel Einaste antud komisjoni töös senini silma paistnud?

Jaanuaris 2022 asus ta kaitsema ranna ehituskeeluvööndi vähendamise eelnõu, mis lõpuks paljude refide kiuste Riigikogus maha hääletati. Toona jäi ta ka haledalt vahele avalikkusele valetamisega selle kohta, kes kuidas komisjoni istungil antud eelnõu teemal hääletas.

Sama aasta kevadel jauras Einaste pikalt selle nimel, et ühe vallaametniku personaalne päevakorraväline  rünnak komisjoni liikme vastu saaks ikka protokollitud. See saigi hoolimata protestidest protokollitud, kuigi rünnaku teema polnud Viimsi valla keskkonna- ja heakorrateemadega mitte kuidagi seotud.

Eelmisel aastal muutusid volikogu keskkonna- ja heakorrakomisjonide päevakorrad eriti lahjaks. Selle peale võttis komisjoni liige Andres Jaanus (Kogukondade Viimsi) initsiatiivi ning tuli välja ettepanekuga luua komisjonile tööplaan ning hakata tegelema komisjonis Viimsi elu- ja looduskeskkonda puudutavate teemadega laiemalt.

Antud initsiatiivi peale Einaste korraks aktiveerus, kuid sisulist tööplaani ta tänaseni kokku panna pole suutnud. Uutele Jaanuse ettepanekutele vastamisega Einaste ei ole tegelenud, seda teeb hoopiski vallavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Taavi Rebane.

Tänavu 13. märtsil toimunud keskkonna- ja heakorrakomisjoni koosoleku tarbeks ei vaevunud Tanel Einaste isegi mitte päevakorda ette valmistama. Ühes koosoleku kutsega said komisjoni liikmed volikogu kantselist vaid lakoonilise teavituse: „Kuna eelnõusid sel korral päevakorda ei lisandu, siis toimub komisjon vabas vormis ja arutatakse päevakajalisi teemasid.”

***

Viimsi volikogu spordi ja liikumisharrastuste komisjoni protokollidest nähtub, et Tanel Einaste on selle komisjoni istungitel enamasti nö vabakuulajana kohal.

Vahest võimuliidu niiditõmbajad halastavad Einastele ning suunavad oma lojaalse käetõstja tegelema talle hoopis lähedasemate spordiküsimustega?

Tunnusfoto: pexels.com

Loe samal teemal:

REPLIIK: Tanel Einaste ei suuda keskkonnakomisjoni tööd sisuliselt juhtida” 

Tanel Einaste ja Mati Mätlik valetasid Viimsilaste grupi lugejatele”

Võimuliidu esindajad volikogu keskkonnakomisjonis muutsid meelt”

Ivo Rull: „Loomade“ korvpall ja Viimsi võimumängud”

Kui lugu meeldis, siis palun toeta sõltumatut kogukonnaportaali ning ANNETA.

 

Viimsi Uudised

Jaga: